Foto: Frane Fabris/Moja4zida
Autor: Latica Martinis Filković
Datum: 08. 06. 2015.

Dobrodošlica u Zagreb na Zig Zag način!

Ovaj šarmantan, moderan i urbani kratkoročni dom, svojim privremenim stanarima pruža jedinstveni doživljaj tradicionalnog duha smještenog u samoj gradskoj jezgri, gdje na udaljenosti od svega jedne minute mogu svakodnevno iskusiti ljepote glavnog zagrebačkog trga i svih popratnih aktivnosti i atraktivnosti.

Pregledaj galeriju

Umjesto hotelske sobe, koja je nerijetko i skuplja alternativa, gosti koji pristižu i turistički odsjedaju u Zagrebu sve više se odlučuju za opciju stana - apartmana namijenjenog za kratkoročni najam. Osim što je cjenovno često pristupačniji, važno je istaknuti i kako upravo ovakav tip smještaja nerijetko nudi i više usluga od onog hotelskog, prije svega popraćen osjetnijim komforom i slobodom. Takve turističke potrebe, ponekad i zahtjevnijih klijenata, prepoznali su i zagrebački iznajmljivači, a jedni među prvima i uspješnijima svakako su oni prepoznatljivog imena ZigZag.

 

Upravo jedan u nizu njihove ponude, onaj smješten u samom srcu Zagreba, Petrinjskoj ulici, u neposrednoj blizini glavnog gradskog trga i svih mogućih atraktivnosti koje naša metropola može ponuditi, zapeo nam je za oko, a ususret nadolazećoj sezoni željeli smo ga podijeliti i s vama. Naime, 60 kvadratnih metara dostatnih za privremeni dom, pokazalo se i više nego dovoljnim za ugodan boravak i maksimalno uživanje. Zbog svoje otvorenosti i visokih starogradskih stropova, usudili bismo se reći da interijer pomalo djeluje i kao svojevrstan open space iako to u suštini nije. Sveprisutna bjelina zidova, poda i komada namještaja, ovom skladno, minimalistički uređenom stanu podarila je profinjenost, funkcionalnost i prozračnost, koja je dodatno naglašena cjelodnevnom projekcijom prirodne svjetlosti kroz predimenzionirane prozore duž zida na cijeloj južnoj strani. Već pri samom ulasku, na početku kroz maleni hodnik, dočekat će vas privlačan pogled na vješto upakirani prostrani spoj blagovaonice, kuhinje i dnevnog boravka. Iako se sve navedeno nalazi u istom segmentu stana, lukavo je odijeljeno, a kao središte komunikacije, poteklo iz kuhinje na obje strane, nametnuo se otočni element u funkciji dodatne radne plohe i velikog spremišta u podnožju.

 

Iako gosti na ovakvim kratkim ekspedicijama nisu baš skloni kuhanju, ova taman opremljena kuhinja nudi baš sve potrebno za bilo kakve gurmanske pothvate, kao i za one brzinske jutarnje ili večernje sitne zalogaje prije cjelodnevnog razgledavanja ili spavanja. A kad smo već kod odmora, vlasnik je itekako vodio računa da on bude kvalitetan i efektivan, što se vidi već pri prvom zavirivanju u spavaću sobu, odnosno pogledu prema njegovom veličanstvu - krevetu. Prostran, velik, udoban i više je nego dovoljan mamac, a pročišćen ambijent u koji je uklopljen samo je još jedan veliki plus. Osim toga, tu je i radni stol s autentičnom retro pisaćom mašinom kao i pravim pravcatim biciklom postavljenim na zid u ulozi glavnog dekora i zaštitnog znaka interijera. U produžetku, u sklopu spavaće sobe, gostima je na raspolaganju i prostrana, klasično uređena bijela kupaonica s tuš kadom, toaletom i perilicom rublja koja nikako nije naodmet, posebice za vrijeme duljeg boravka. U konačnici, još možemo samo zaključiti, da smo u potrazi za privremenim domom, ovo je zasigurno ono što bismo tražili, očekivali i naravno, odabrali.